Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

06

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ζακύνθου: «Δεν είναι ευθύνη μας τα σκουπίδια στο ναυάγιο»
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ζακύνθου: «Δεν είναι ευθύνη μας τα σκουπίδια στο ναυάγιο»

Δήμος Ζακύνθου: Σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου που τράβηξε ο περιβαλλοντολόγος, Μιχάλης Μπάκας.

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες παγκοσμίως και αυτή η εικόνα είναι ντροπή για την Ελλάδα… Ωστόσο, ο δήμαρχος του νησιού, Νικήτας Αρετάκης, δίνοντας την απάντησή του στο GRTimes.gr, υποστηρίζει πως δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά του υπουργείο Τουρισμού. «Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης, ανέφερε στο GRTimes.gr πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου, για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. «Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις