Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

06

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μπραντ Πιτ ασθένεια: Νέο σοκ στο Χόλιγουντ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπραντ Πιτ ασθένεια: Νέο σοκ στο Χόλιγουντ

Ο Χολιγουντιανός σταρ μίλησε ανοιχτά για την πάθησή του, η οποία ονομάζεται «προσωπαγνωσία»

Ο Μπραντ Πιτ, σε συνέντευξή του, λέει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία, μια σπάνια διαταραχή. Ο 58χρονος Πιτ παραδέχτηκε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο GQ ότι πιστεύει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία, μια σπάνια διαταραχή που κάνει τους ανθρώπους να μην αναγνωρίζουν πρόσωπα. Ο Πιτ δεν έχει διαγνωστεί ποτέ επίσημα με προσωπαγνωσία, ωστόσο τα συμπτώματα που έχει τον κάνουν να πιστεύει ότι έχει το εν λόγω σύνδρομο. Συγκεκριμένα, ο Μπραντ Πιτ στην πρόσφατη συνέντευξή του αναφερόμενος σε αυτό το σύνδρομο που πιστεύει ότι πάσχει, υποστήριξε ότι ανησυχεί μήπως οι άνθρωποι τον θεωρούν απόμακρο, απρόσιτο ή εγωκεντρικό, επειδή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει πρόσωπα, με συνέπεια να δυσκολεύεται να θυμηθεί ανθρώπους που συνάντησε είτε καιρό πριν, είτε μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα.

«Κανείς δεν με πιστεύει! Θέλω να γνωρίσω και κάποιον άλλο που να αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο» είπε στην Ottessa Moshfegh όταν εκείνη αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της πιστεύει ότι έχει ακριβώς την ίδια πάθηση. Η διαταραχή αυτή συνήθως είναι εκ γεννετής και επηρεάζει τους πάσχοντες για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, σύμφωνα με το NHS. Αρκετές μελέτες εκτιμούν ότι ένα στα 50 άτομα πάσχει από προσωπαγνωσία. Πολλοί άνθρωποι με την πάθηση αυτή δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ούτε τα μέλη της οικογένειάς τους, τους συντρόφους ή τους φίλους τους και αντιμετωπίζουν την κατάσταση χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης των ανθρώπων, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν, το χτένισμά τους, τη φωνή τους ή τα ρούχα τους.

Μπραντ Πιτ: Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πιτ επιμένει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Κανείς δεν με πιστεύει. Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πρόσωπο», είχε πει στο Esquire το 2013. Σημειώνεται πως εκπρόσωπος του Μπραντ Πιτ δεν απάντησε στο αίτημα του Fox News Digital για σχολιασμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις