Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

22

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Παγκόσμια ανησυχία για την κηλίδα στον Ήλιο- Κινδυνεύει η Γη με μπλάκ άουτ (pics)
PLUS

Παγκόσμια ανησυχία για την κηλίδα στον Ήλιο- Κινδυνεύει η Γη με μπλάκ άουτ (pics)

Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα, μετά την ανακάλυψη μίας τεράστιας κηλίδας λίγες ημέρες πριν, διαμέτρου 75.000 μιλίων, στην επιφάνεια του Ήλιου. Όπως λένε οι επιστήμονες, εκφράζοντας τη μεγάλη τους ανησυχία,  αυτό απειλεί με μπλακάουτ τους δορυφόρους και τις επικοινωνίες στη Γη. Πρόκειται για μία τεράστια τρύπα, η οποία είναι ορατή από τη Γη και […]

V7B7gfNFv2rTRfAvKJcv

Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα, μετά την ανακάλυψη μίας τεράστιας κηλίδας λίγες ημέρες πριν, διαμέτρου 75.000 μιλίων, στην επιφάνεια του Ήλιου.

Όπως λένε οι επιστήμονες, εκφράζοντας τη μεγάλη τους ανησυχία,  αυτό απειλεί με μπλακάουτ τους δορυφόρους και τις επικοινωνίες στη Γη.
Πρόκειται για μία τεράστια τρύπα, η οποία είναι ορατή από τη Γη και δεν έχουν ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Το φαινόμενο είναι ικανό να προκαλέσει την απενεργοποίηση των δορυφόρων, την πτώση των επικοινωνιών και μία τεράστια καταιγίδα ακτινοβολίας που θα πλήξει τη Γη.

sun3

Μία τέτοια καταιγίδα θα μπορούσε να δημιουργήσει εκπληκτικές, μοναδικές αύρες σε όλον τον κόσμο, με χρωματισμούς που όμοιούς τους δεν έχει δει ο άνθρωπος, στον ουρανό, αλλά παράλληλα μπορεί και να προκαλέσει χάος στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά δίκτυα, σε πολλές περιοχές του πλανήτη, τόνισε ένας εκ των επιστημόνων της NASA που παρακολοθεί το φαινόμενο.

sun2

«Μια νέα ομάδα ηλιακών κηλίδων έχει περιστραφεί και φαίνεται ότι αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα», πρόσθεσε.

sun4
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις